8 juni 2012

Solgul halskrage i majMan hoppas ju aldrig att man ska behöva använda halskrage i maj, men när Mia skrev om MadMay gjorde jag slag i saken och testade en av mina Madelinetosh-härvor. De färger jag sett i verkligheten är fantastiska, den här är som gurkmeja med djup och sån lyster att den borde synas i beckmörker. Men jag har svårt för superwash-garner, det kan inte hjälpas. Den där märkliga kombinationen av halkigt och strävt har jag svårt att stå ut med, åtminstone när jag stickar med det. Jag gillar inte heller opålitligheten - hur mycket kommer det att växa i tvätt?

Mönster: Ambitus Neckwarmer (gratis ravelrymönster). Jag minskade maskantalet, men garnet räckte inte till hela ändå.

Garn: Tosh Vintage, superwash merino, 100 gram

Stickor: 4,5

Trots gnället är jag väldigt nöjd, färgen övervinner allt! Grå novembermorgnar måste bara bli lite gladare av den här!1 kommentar:

  1. Halskragen är jättesnygg! Garnet ser verkligen läckert ut men jag håller med dej om att superwash är svårt att stå ut med. Jens, min karl, tycker om det till ullplagg som han vill kunna använda inomhus. Enligt honom är superwash inte lika varmt som annan ull.

    För ett tag sedan stickade jag en svart kofta i ett garn som legat jättelänge (nuförtiden köper jag sällan superwash). När jag tvättade koftan växte ärmarna minst 20-25 cm på längden. Grrr....

    SvaraRadera