24 juni 2012

Mogen lime


Mönster: Emelie (ravelry-länk). Väldigt bra och komplett mönster. Jag stickade hellånga ärmar eftersom jag inte trivs med halvlånga - jag går bara och drar i dem och får känslan av att koftan är urvuxen. Stickade mina första uppifrånochner-ärmar och de blev verkligen fina. Att sy i ärmar är det svåraste monteringsmomentet, tycker jag, och aldrig blir det riktigt bra heller. Det här ska bli min nya melodi!

Garn: Colinette Jitterbug i färgen Wasabi Squeeze som ligger nånstans mittemellan färgerna på bilderna. Jag hade tre härvor och hoppades (önsketänkte) att de skulle räcka trots att jag gjorde långa ärmar (och har lååånga armar). Det gjorde de inte, men en ny härva var så gott som identisk och fick bli den nedre ribbade delen av ärmarna.

Stickor: Enligt mönstret. 2,75 och 3,25.

Nöjd?: Helnöjd!


Stora delar av den här koftan stickade jag under en finfin stickresa med föreningen Sticka! Nästan alla som var med fotograferade flitigt vilket gjorde att jag drabbades av total kamerakoma och bara tog två (2) bilder på hela resan. Dessutom med mobilen vilket ju inte alltid borgar för god kvalitet. Hur blev det såhär?! Håll till godo: Vejle stadshus, by night och by day. 

4 kommentarer:

 1. Åh, vad fin!!! Hittade till din blogg via Stickcaféet på Facebook. Nu måste jag kolla vad du har gjort mer!

  Hälsar L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så roligt!
   Men det där med stickcaféet på Facebook... Jag har faktiskt aldrig varit där!

   Radera
 2. Den blev verkligen väldigt snygg!

  SvaraRadera
 3. Den koftan är så snygg! Den ligger i min favoritlista på Ravelry sedan tidigare, men hajjade ändå till när jag såg den här på bloggen. Hur har garnet hållt sig? Är Jitterbugg ett bra tröjgarn?

  SvaraRadera