4 januari 2011

ÅterupplivningInte har det varit särskilt livligt på den här bloggen på sista tiden, men nu är det dags igen. Stickat har jag ju faktiskt gjort och några saker har blivit färdiga också. Exempelvis den här som inte är ett dugg sladdrig eller ojämn i nederkanten fastän det ser så ut.

Mönster: Wood Hollow Vest av Kirsten Kapur. Hur roligt som helst att sticka och med små fina detaljer. Exempelvis att en maska från småflätorna följer med längs ringningen (syns det?).
Mönstret är skrivet för två stycken som sys ihop, men jag stickade runt i stället. Jag är beredd att göra nästan vad som helst för att slippa sy ihop stickat.

Garn: Cascade i färgen Birch. Fin lejongul. Det var egentligen garnet jag ville pröva - inte vet jag vad jag ska med en slipover till. Väldigt fint melerat och helt okomplicerat att sticka med, det flöt bara på. Jag vill sticka en kofta i det här garnet men risken är att det blir lite för stelt och tjockt. 325 gram gick åt.

Stickor: 3,5 och 4, rundstickor.

Något att ändra på?: Ja, jag borde ha svängt in den i midjan för att öka klädsamheten något. Nu ser jag ut att sakna såväl midja som byst. Eller gjort en storlek mindre så att elasticiteten hade gjort den mer figurnära.

Extra roligt: Att sticka vridna maskor i de där skidspåren. Det blir verkligen snyggt!

3 kommentarer:

 1. Om det är en återupplivning - vilken come back! Västen är ju apsnygg! Tack för inspirationen, sätter genast upp den på framtidslistan!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det ska bli kul att se din variant!

  SvaraRadera
 3. Hihi, det låter som vi är lika där. Jag stickar inte saker som jag måste sy ihop.
  Kul att ha hittat din blogg... hit kommer jag gärna igen.
  Den västen finns på min att-sticka-lista.
  Den är väldigt fin!

  SvaraRadera