10 mars 2013

Töiströja
Mönster: Tea with Bread and Jam av Heidi Kirrmaier.
Trevligt och enkelt men fiffigt mönster som stickas uppifrån och ner. Ingenting att sy förutom fickpåsarnas kanter.
Jag funderade på om jag verkligen skulle göra några fickor, men är nöjd med att jag gjorde dem.

Garn: Töis från Gotlands Ullspinneri. Lätt som en fjäder och väldigt varmt. Tröjan väger bara 250 gram. Egentligen ville jag haft den enfärgat mörkgrå, men hade inte tålamod att vänta på mera garn så jag valde att lägga till det ljusgrå och det var bara bra - nu framträder båda färgerna fint mot varandra.

Stickor: 4,5 utom på ärmarnas minimala resårkanter, där tog jag 4.

Nöjd: Ja, riktigt nöjd! Trots att garnet är entrådigt och jag har stickat runt verkar tröjan inte vrida sig eller dra sig särskilt mycket. Den är väldigt skön att ha på sig och i vintras när det var riktigt kallt kände jag mig säker på att slippa frysa om jag valde den.

4 kommentarer:

 1. Så välbalanserad randning. jättefin.

  Blev nyfiken och har läst hela din blogg bakåt. Du har stickat mycket fint. Gillar särskilt de fina avslutningarna med i-cord på kanter i mosstickning och rätstickning.

  Tipset med knapphål i båda sidorna, så att man kan ta bort knapparna vid tvätt tilltalar mig. Funkar det? Finns det risk att knapparna ramlar bort när man använder plagget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, i-cords är bra, det blir väldigt bra avslutningar av det!
   Ja, det där med knapparna funkar faktiskt och de verkar sitta kvar där de ska. Kruxet är väl att det inte får bli för stor samlad "knapp-tyngd" så att knappslån säckar ihop...
   L

   Radera
 2. Gillar tröjan! Den är så där lagom "enkel" så att den passar till allt. Missade att det är fickor på den. Fickor är ju så praktiskt.

  SvaraRadera