11 december 2011

Kattvantar

Mönster: Cat Mittens, köpemönster. Oamerikanskt mönster med ganska lite instruktioner som nog kräver att man har stickat ett och annat innan. Jag la till en rödvit dubbelsidig fläta för att hålla ute allt oknytt. Bra, tillräckligt rymliga tummar - om det klämmer åt vid tumroten fryser man garanterat.

Garn: Rauma finull. Fin röd, orange och naturvit. 66 gram väger vantarna när de är klara. Färgvalet är inte vackrast tänkbara men har sin förklaring: mottagaren har en orange-vit högt älskad katt.

Stickor: 3,25 till uppläggning och svanskanten, 2,75 till resten.

Nöjd?: Ja, det här var rolig stickning och jag ska nog sticka mig ett par sträva yllevantar för att se om de värmer bättre än mina skinnhandskar. Men då blir det inte med katter.

2 kommentarer:

  1. Disse har jeg også strikket! Mønsteret er ganske u-amerikansk - det er jo norsk, og da er det som regel nesten bare et diagram. Enkelt og greit :-)

    SvaraRadera
  2. Det syns inte att du stött på klurigheter i makandet av de där inte, voj voj voj så fina! Tycker mycket om yin och yangkänslan över katterna, och den lilla tramptassen och fiskskelettet sätter pricken över i. Fint jobb!

    SvaraRadera