30 mars 2010

Mer än nöjd

Det var längesen jag var så här nöjd med en färdig stickning! Mmm...
Rolig stickning hela vägen och monteringen inskränkte sig till pyttelite grafting.

Mönster: Vivian av Ysolda Teague. Roligt och finurligt med flätor som följer och skapar form. Det finns ett enda fel i beskrivningen och det går att hitta i en erratafil.

Jag avstod från luvan och stickade i stället på en kant med mosstickning och maskade av med I-cord. Det blev precis som jag ville. Vill man se koftan med luva så har Visa Lisa stickat en finfin.

Garn: Originalgarnet (det känns ovant, men kanske håller det på att bli en vana?) från Fyberspates, Chunky Scrumptious i färgen Biscuit. 45% silke 55% bluefaced leicester. Extremt mjukt, nästan inte tvinnat alls och med fantastisk lyster. Enda nackdelarna är priset och att leveransen tar sin tid.

Stickor: 5 mm.

Nöjd?: Kolossalt. Jag skulle gärna sticka mig en till.

Ärmarna ser lite lustiga ut, men är finfina på och faktiskt tillräckligt långa för mina babianarmar.



23 mars 2010

Äntligen!

















Men varför tog det så lång tid innan jag köpte det här?!
Nu ska här nystas!

16 mars 2010

Tack, Signe!


Jag har fått den här fina solen av Signe. Tusen tack, jag tar det som en uppmuntran!

Kulörtvätt 60 grader



Mina grönspräckliga sockor smet i ett obevakat ögonblick in i tvättmaskinen när jag tvättade blandat kulört i 60 grader. De filtade inte ihop sig ett dugg, den ena är fortfarande större än den andra, men färgen försvann delvis så att de blev spräckliga i blekblått och blekgult. Nu blev de rent fula, men eftersom Colinette Jitterbug verkar tåla allt går det kanske att färga dem med vilken brutal metod som helst?

1 mars 2010

Upprepad upprepning

Det finns ju några tänkbara och usla ordvitsar på upprepningstema, men inte blir det särskilt mycket roligare för det. Jag behövde en tröja till en kjol jag aldrig använt och lyxade till det med en kombination av två Rowangarner. Silk Wool DK och Kidsilk Haze. Till en början var det för att få till rätt stickfasthet, sen för att det blev så fint och mjukt.

Nu har jag stickat två hela bålar efter olika mönster och båda har blivit för stora och bylsiga och oklädsamma. Jag har mest liknat ett sjölejon och det var inte riktigt vad jag eftersträvade. Kanske går det inte att få till något annat än en tjockolle om man stickar med stickor 5, men eftersom jag gjort mitt vanliga tankefel vid val av storlek - "lite större kan nog vara bra" - så kan det ju bero på det också. Jag tror att garnet får gå i ide ett tag, jag är mer än trött på att repa upp garn som klistrar ihop sig med varann. Och förresten; hur mycket upprepning tål ett garn egentligen?!