24 juni 2012

Mogen lime


Mönster: Emelie (ravelry-länk). Väldigt bra och komplett mönster. Jag stickade hellånga ärmar eftersom jag inte trivs med halvlånga - jag går bara och drar i dem och får känslan av att koftan är urvuxen. Stickade mina första uppifrånochner-ärmar och de blev verkligen fina. Att sy i ärmar är det svåraste monteringsmomentet, tycker jag, och aldrig blir det riktigt bra heller. Det här ska bli min nya melodi!

Garn: Colinette Jitterbug i färgen Wasabi Squeeze som ligger nånstans mittemellan färgerna på bilderna. Jag hade tre härvor och hoppades (önsketänkte) att de skulle räcka trots att jag gjorde långa ärmar (och har lååånga armar). Det gjorde de inte, men en ny härva var så gott som identisk och fick bli den nedre ribbade delen av ärmarna.

Stickor: Enligt mönstret. 2,75 och 3,25.

Nöjd?: Helnöjd!


Stora delar av den här koftan stickade jag under en finfin stickresa med föreningen Sticka! Nästan alla som var med fotograferade flitigt vilket gjorde att jag drabbades av total kamerakoma och bara tog två (2) bilder på hela resan. Dessutom med mobilen vilket ju inte alltid borgar för god kvalitet. Hur blev det såhär?! Håll till godo: Vejle stadshus, by night och by day. 

8 juni 2012

Solgul halskrage i majMan hoppas ju aldrig att man ska behöva använda halskrage i maj, men när Mia skrev om MadMay gjorde jag slag i saken och testade en av mina Madelinetosh-härvor. De färger jag sett i verkligheten är fantastiska, den här är som gurkmeja med djup och sån lyster att den borde synas i beckmörker. Men jag har svårt för superwash-garner, det kan inte hjälpas. Den där märkliga kombinationen av halkigt och strävt har jag svårt att stå ut med, åtminstone när jag stickar med det. Jag gillar inte heller opålitligheten - hur mycket kommer det att växa i tvätt?

Mönster: Ambitus Neckwarmer (gratis ravelrymönster). Jag minskade maskantalet, men garnet räckte inte till hela ändå.

Garn: Tosh Vintage, superwash merino, 100 gram

Stickor: 4,5

Trots gnället är jag väldigt nöjd, färgen övervinner allt! Grå novembermorgnar måste bara bli lite gladare av den här!