26 februari 2012

Orange med flätor


På något outgrundligt vis hamnade den turkosa jättestora superwashmössan i en 60-graderstvätt. DÅ, om inte förr, krympte den faktiskt. Jag har lärt mig av Stickor och spån att man har ganska goda chanser att forma något som filtat sig genom att dra och töja det till önskad storlek. Alltså gick jag omkring med mösseländet på huvudet en kväll (och såg precis ut som Skalle-Per i Ronja Rövardotter). Drog och slet och satte den slutligen på en uppochnervänd bunke över natten. Men inte ville den bli tillräckligt stor för att räcka till dotterns rara huvud. Stickade därför raskt en ny mössa med flätor, denna gång i o-superwash. Skönt att slippa den där halkiga känslan.

Mönster: Scrappy Flapper med väldigt mycket modifikationer.
Garn: Heaven's Hand i finfin orange. Om det varit mindre randigt hade jag velat ha en tröja i det.
Stickor: 4 eller 4,5. Jag minns inte.
Nöjd: Själv tycker jag att det är lite larvigt med flätor på mössor, men mössans ägare är helnöjd. Det är ju (ursäkta) huvudsaken...



19 februari 2012

Nanook

Nu är hela oket på min Bohus-tröja Vildäpplet klart. Bild på det finns på Bohus Sticknings-bloggen. Eftersom jag inte ser fram emot att sticka all enfärgad slätstickning som krävs för att den ska bli klar hittar jag på en massa annat. Exempelvis att sticka en Nanook i lila Cascade.

Jag vill egentligen inte alls ha en lila kofta med underlig krage, men blev så nyfiken på konstruktionen att jag inte kunde hejda mig. Det är rolig stickning och det kunde ha gått fort om jag inte hade räknat fel hela tiden och gjort löjliga slarvfel på den prydliga framkanten. Jag repar upp och gör om.