21 januari 2012

PillJag fortsätter med mitt Vildäpple. Det är pilligt och roligt och sannerligen ingen tv-stickning. Fyra färger på en gång blir mycket trassel att trassla upp och ökningsmaskor med små mellanrum kräver markörer för att man inte ska tappa räkningen.

12 januari 2012

Bohus Stickning

Jag är svårt allergisk mot särskrivningar, men när jag gick till källorna insåg jag att Bohus Stickning ska skrivas isär. Jag ger mig och ber om ursäkt för förra inläggets rubrik.

Nu har jag kommit en bit till på Vildäpplets ok och det är svårt att inte börja på nästa varv när ett är klart.


Baksidans trassel är så fint. Jag lät de små lapparna med garnnummer sitta kvar. Det finns ingen praktisk finess med det men de är handskrivna och rara där de sitter.


7 januari 2012

Bohusstickning


Jag har kommit en liten bit på väg på min julklapps+födelsedags-tröja. Det är förbaskat roligt och farligt beroendeframkallande!

Miastick har startat en KAL (knitalong) med just bohusstickning - jättekul! Den har världens snyggaste rubrikbild som Polliver har fixat. Mmmm, så fin!

Hittills har jag bara ändrat en sak: i stället för resår 1avig,1 rät har jag stickat slätstickning och ett avigt "vikvarv" så att kanten antingen kan få rulla sig eller sys ner mot baksidan. Jag har tidigare stickat en Nya Azalean och då gjorde jag likadant för att slippa den där resåren mot halsen.

Såhär ska mitt Vildäpple bli när det blir klart:

(Jag har lånat bilden av Bohusläns museum. Vill ni att jag tar bort den så gör jag det direkt! )2 januari 2012

Läget

Gott nytt år! Hoppas att 2012 blir ett riktigt toppenår på alla sätt!
Jag har aldrig förstått det där "god fortsättning" ibland med tillägget ..."på det nya året". Jag vill fortsätta önska gott nytt år även efter själva tolvslaget. Det där andra låter så tamt och jag känner mig alltid lite besvärad när jag klämmer fram det. Heja "Gott nytt år!"

Bilden illustrerar all upprepning och härvning och blötläggning jag ägnat mig åt den senaste tiden. Det är för mycket som har blivit halvdant och det är inget kul. Jag ska inventera mina halvfärdiga projekt och försöka sätta mig in i hur jag tänkte. Ibland finns det komihåglappar, ibland inte, ibland är lapparna begripliga, ibland inte. Det tar emot.