26 oktober 2010

Ska det vara så här?

Inte särskilt mycket använda sockor i Colinette Jitterbug ser plötsligt ut så här på hälen.
Och jag tänker INTE stoppa dem. De har inte varit i kängor eller stövlar en enda gång, bara inomhus i stället för tofflor. Sur.

24 oktober 2010

VintervantarMönster: Boxarn från Ateljé Huskroken.

Garn: Eko Häll från samma ställe. Fantastiskt vacker grå. Det är som att ha ett litet lamm i händerna. 72 gram gick det åt.

Stickor: Nummer 5.

Nöjd?: Ja, verkligen. Jag fryser lätt om händerna men nu känner jag mig rustad för vilken vinter som helst.

Lärdom: Jag har filtat (med flit, alltså) för första gången, och det blev så fint. Det var en konstig känsla att avsiktligt göra något man annars undviker till varje pris...

Fin, enkel struktur tack vare lite lyfta maskor. Det kan bli fina ärmavslutningar exempelvis.


21 oktober 2010

Sjal till E


Mönster: Färösjal från A Gathering of Lace. Skönt att varven blir kortare och kortare och inte tvärtom. Jag gillar formen på sjalen, den ligger kvar på axlarna utan att man behöver anstränga sig det minsta.

Garn: Ekologiskt från Åland, köpt på Stickstämman i somras. 339 gram gick det åt till en sjal som har 240 cm lång överkant och 100 cm från överkanten till spetsen. Jag faller ibland för garner som är melerade på det här viset - de är så vackra som härva och nystan, men jag blir nästan alltid besviken på att det blir för skarpt randigt. Jag ska inte gå på det där igen, det gäller bara (HA!) att hålla önsketänkandet stången.

Stickor: 6, tror jag. Rundsticka, helt säkert.

Nöjd?: Ja, med mönster, form och garnkvaliteten. Men inte med ränderna som förtar sjalens hålmönster. Tänk om det hade fortsatt att se ut som tallskog...

13 oktober 2010

Skinka


De här sockorna ser precis ut som kokt skinka. Garnet skulle göra sig bättre som nåt annat, men de är sköna.
Mönster: Rib Socks ur "25 Favorite Socks". Blev besviken när jag begrep att flätorna inte skulle fortsätta ut på foten i en enda linje och avbröt dem därför vid hälkilen. Annars ok sockor med extralånga skaft.
Garn: Colinette Jitterbug. 129 gram.
Stickor: 2 och 2,25.
Jag hade tänkt visa en bild på flätorna som är lite fina, men Blogger vill inte det.