26 april 2010

Bronsfärgad sjaltrasaEtt väldigt enkelt litet projekt men med stor lyxkänsla.

Mönster: Inget alls. Rätstickad, ganska rak med assymetriska spetsar. Tanken var att garnet självt skulle synas mest. Ungefär 160 cm lång på längsta stället.

Garn: Mango Moon. Handspunnet silke från Nepal i färgern Wheat 9415. Väldigt ojämnt och mycket vackert. Färgåtergivningen är ok om man tar med solljuset i beräkningen. Hela härvan, 129 gram, var jag noga med att använda.

Stickor: Jag har glömt. 4 eller 5, tror jag. Edit: 6 var det visst.

Nöjd?: Mycket. Det här är en sån där sjal som snyggar till det mesta.

Det fina garnet har jag köpt hos Astrid i Jönköping. Hennes garnbutik är verkligen i min smak! Missa inte den om ni är i närheten av Vättern!

17 april 2010

Guldgula sockor


Mönster: Serpentine Socks ur Socks From the Toe Up av Wendy D. Johnson.
Trevligt, enkelt mönster med bra resåreffekt. Särskilt bra om socka nummer två som vanligt blir ett nummer större än den första... Hälen var felräknad, och jag har någon matematisk brist när det gäller att räkna ut hur de där korta varven ska göras så det tog ett tag innan jag insåg att det var mönsterkonstruktören och inte jag som hade tänkt tokigt.

Garn: Colinette Jitterbug i färgen Vincent´s Apron. Vackert, gyllene med fin lyster. Garnet torrfällde rejält, mina fingrar såg ut som om jag rökte 40 John Silver om dagen. Även efter några tvättar fäller det såpass att fötterna blir ljusgula här och där. Det är lätt att förlåta - sockorna är så sköna och jag gillar spänsten i garnet.

Jag stickade några rapporter extra för att få lite längre sockskaft. Det gick åt 98 gram- inte riktigt en hel härva.

Stickor: Strumpstickor 2,5.

5 april 2010

Björnmossa

Det är väldigt roligt att sticka spets men jag känner mig lite utklädd när jag har spetssjal på mig. Det är lite för romantiskt. Jag ska försöka hitta mer geometriska, strama mönster av hål och hoptagningar, det måste väl finnas? Jag känner mig inte mogen att försöka göra spetsmönster på egen hand...

Mönster: Laminaria. Blev förälskad när jag såg bilderna hos Knitty, inte minst i färgen. Läste om någon som inte gillade the aliens i ytterkanten och började genast se de där ansiktena som jag inte lagt märke till tidigare. Ändrade därför några varv för att få lite mer bladaktiga former och slippa de ylande spökena.

Garn: Fleece Artist Suri Blue i färgen Moss. Underbar björnmossegrön färg. Originalgarnet (igen!) från mönstret. Garnet släpper ganska mycket småtrådar och är inte riktigt tillräckligt mjukt mot halsen. Kanske har jag blivit bortskämd av alla helmjuka garner?

Stickor: 3,5. Ett halvnummer grövre hade inte gjort nåt.

Nöjdhet: Rolig stickning, till och med de långa slutvarven. Men kommer jag att använda den?